tisdag 11 september 2012

Följ med til Paris och möt modedrottingen Coco Chanel

Följ med till Frankrike och modemetropolen nummer ett - Paris, staden som går i kärlekens färger. Möt designern Coco Chanels efterträdare, besök de stora tänkarnas favotitcaféer och insup den franska kulturen. Trikolorens färger är påtagligt närvarande och Eiffeltornet reser sig med en majestätisk värdighet i bakgrunden.

   

Modestaden Paris stolthet heter Coco Chanel - den kvinnliga designern som revolutionerade modevärlden under 1920-talet. Med hela sin person skapade hon inte bara kläder utan var även steget före vad gäller inredning och design. Hon utvecklade en modern stilmässig trend som gör sig påmind än idag.


Längs Paris kullerstensgator uppenbarar sig de originella byggnaderna efter varandra. Eiffeltornet är inte ensam om att stå för originaliteten i denna färgsprakande stad.

Lailas rike bjuder in dig i ett hem som mer än väl passar in i mallen för det "franskaste franska". Gemytligheten integreras med antikviteter och nötta trästolar. I köket hälls rödvinet upp och glasen klingar glatt igenkännande.

Följ sedan med i Jean-Paul Sartres fotspår och upplev de karaktäristiska små caféerna och där parisarna dricker café crème. Paris hjärta slår och kreativitetens ådra fortsätter att pulsera i den franska huvudstaden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar